חלק נכבד מן התביעות המוגשות בגין רשלנות רפואית, עילתן רשלנות רפואית בלידה. מדובר בתביעות הקוראות לפיצוי התובעים, בגין נזקים שהתרחשו במהלך הלידה, אשר לא היו מתרחשים, לולא ההתנהגות הרשלנית.
פסקי דין רשלנות רפואית אשר התרחשה בלידה, עוסקים בסוגים שונים של נזקים אשר נגרמו לילד שנולד, בעקבות רשלנות הגורמים הרפואיים.
ההתנהגות הרשלנית יכולה להיות בין השאר: השתהות בטיפול, חוסר מיומנות בעריכת בדיקות, העדר אבחון נכון ועוד.
אחד מפסקי הדין הקשים ביותר שניתנו לאחרונה, היה רשלנות רפואית פסקי דין, במסגרתו נפטר תינוק, מספר שעות לאחר שנולד, עקב העדר חמצן בזמן הלידה.
מקרה נוסף של פסקי דין רשלנות רפואית, גרם לשיתוק מוחין ופיגור שכלי של התובע, כאשר נקבעה לו נכות רפואית של 100%. במקרה זה, התרשל הרופא המטפל, בפעולותיו לפני הלידה ובמהלכה.
פטירתו של תינוק עקב רשלנות רפואית בלידה
פסקי דין רשלנות רפואית מעוררים זעם רב וכאב גדול, היות שהנזק שנגרם לתובעים, הוא בלתי נתפס והנזק לא היה מתרחש לולא ההתנהגות הרשלנית.
באחד מן המקרים הקשים שנדונו לאחרונה בבתי המשפט, הוגשה תביעה בגין רשלנות רפואית, אשר גרמה לפטירתו של תינוק, מספר שעות לאחר שנולד. התינוק נפטר עקב חוסר חמצן אשר נגרם בשל רשלנות בית החולים לזהות בזמן את סימני המצוקה של העובר, דבר שהוביל לחוסר חמצן ולמות התינוק.
במקרה זה, כמו במקרים רבים של פסקי דין רשלנות רפואית, התקשה בית המשפט להכריע בין שתי חוות הדעת המנוגדות שהגישו הצדדים ועל כן, מינה מומחה רפואי מטעמו.
דעתו של המומחה הרפואי מטעם בית המשפט, הייתה עם דעת המומחה מטעם התובעים. המומחה סבר כי הצוות הרפואי פעל ברשלנות וחרג למעשה מסטנדרט הטיפול הסביר משלא זיהה את מצוקתו של העובר במועד ולא פעל לסיום הלידה בהקדם.
בית המשפט קבע, בהסתמך על חוות הדעת, כי לו היו מאבחנים את המצוקה העוברית במועד, הרי שניתן היה להציל את חיי העובר בעזרת ניתוח קיסרי מוקדם.
רשלנות רפואית פסקי דין ? שיתוק מוחין
מקרה נוסף של רשלנות רפואית חמורה, אשר באה לידי ביטוי הן במהלך ההיריון והן בזמן הלידה, גרמה לשיתוק מוחין אצל התינוק ולפיגור שכלי.
התנהלותם הרשלנית של הגורמים הרפואיים, הובילה להיווצרות של תשניק אצל העובר, אשר בעקבותיו נגרמו הפגיעות הללו.
משקלו של העובר היה גבוה ואין מחלוקת כי במשקלו, היה צריך ליילדו בניתוח קיסרי. אולם, הרופאים לא העריכו את משקל העובר באולטרסאונד, כפי שנהוג לעשות ולכן, הייתה הערכה שגויה של משקלו, דבר אשר הוביל לבחירה שגויה של שיטת הלידה.
פסקי דין רשלנות רפואית, מדגישים בתי המשפט את החשיבות הרבה של הערכת משקל העובר, אשר לה השפעה גדולה על שיטת הלידה המתאימה, כדי לשמור על בריאות העובר.
מחדלם של הרופאים לערוך בדיקת אולטרסאונד שתאפשר הערכת משקל העובר, חרגה מן הנוהג ושללה מהם את האפשרות לבחור את אופן הטיפול הנכון.
לו היו מבצעים את הבדיקה, כנדרש מן הפרקטיקה הרפואית, הרי שהייתה לפניהם תמונת מצב נכונה וזו הייתה מאפשרת לבחור את שיטת הלידה הנכונה, ניתוח קיסרי.
עוד ציין בית המשפט את רשלנות הצוות הרפואי, בעיכוב הממושך עד לקבלת החלטה על טיפול. בנסיבות המקרה, כל השתהות מיותרת, החמירה את הנזק.
רשלנות רפואית פסקי דין במקרה הנ"ל, גמרה לשיתוק מוחין ולפיגור שכלי, אשר משמעותם כי התובע זקוק מרגע היוולדו ועד לשארית חייו, להשגחה 24 שעות ביממה ולעזרה סיעודית, אשר בלעדיהם לא יוכל לתפקד.
הגשת תביעה בגין רשלנות רפואית
ישנם מקרים רבים של רשלנות רפואית בלידה וניתן להבין משני פסקי הדין שהובאו לעיל, כי מדובר במקרים קשים וכואבים, אשר קשה לתפוס אותם.
למרבה הצער, ישנם פסקי דין רשלנות רפואית רבים העוסקים ברשלנות שהתרחשה במהלך ההיריון ובלידה עצמה. אולם, נקודת האור היא כי בתי המשפט מתייחסים בחומרה רבה למקרים של רשלנות רפואית פסקי דין ועל כן, פוסקים הם פיצויים גבוהים לתובעים אשר נפגעו.
לפיכך, חשוב לדעת כיצד יש להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בלידה:
1. פנייה לעורך דין מומחה : הצעד הראשון הוא לפנות לעורך דין המומחה ברשלנות רפואית. זהו ענף משפטי ספציפי מאוד, הדורש בקיאות רבה וניסיון מקצועי ועל כן, יש למסור את הטיפול בתביעה לעורך דין מומחה בלבד.
2. מרוץ ההתיישנות : יש לפנות לעורך דין מקצועי, בהקדם ולא להשתהות בהגשת התביעה. במקרים של רשלנות רפואית פסקי דין, תידון תביעה בבית המשפט, רק אם הוגשה עד הגיעו של הילד, נשוא התביעה, לגיל 25.
3. התיעוד הרפואי : תפקידו הראשון של עורך הדין הוא לדאוג לאיסוף כל התיעוד הרפואי ואם יש בידיו של הלקוח, מסמכים רפואיים, יש למסור אותם לעורך הדין. כמו כן, חשוב לשמור כל מסמך, כל אישור או קבלה, לשם הצגתם בבית המשפט כראיה, אם יהיה צורך בכך.
פסקי דין רשלנות רפואית עוסקים בסוגים שונים של רשלנות וביניהם, רשלנות רפואית במהלך הלידה. בתי המשפט רואים בחומרה מקרים של חריגה מסטנדרט העבודה המקובל ופוסקים לתובעים, פיצויים בהתאם לנזק שנגרם.